Connect with us

Kosovo

Udruženje Crnogoraca “Lovćen”: Srpskoj listi nije mjesto u Nikšiću

Objavljeno

-

Presjednik Udruženja Crnogoraca “Lovćen” Lazar Radulović, kazao je da se oštro protivi mješanjem Srpske liste u izborni u Nikšiću.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Udruženje Crnogoraca “Lovćen” se oštro protivi mješanjem Srpske liste u izborni proces u Niksiću. Kao autentično i dosljedno Udruženje i jedino koje se bori za očuvanje Crnogorskog bića na Kosovu, moramo da reagujemo i upozorimo na opasnost koju svjesno ili po nečijem nalogu čine predstavnici Srpske liste.

Nakon mješanja i mešetarenja u izbore na Kosovu i mješanja u izbor i volju drugih zajednica, kao što su Bošnjaci i Romi što je presedan i otvaranje pandorine kutije za neke naredne izbore, oni sada sebi dozvoljavaju tu vrstu bezobrazluka da se mješaju u izborni proces i u susednim državama.

Svijesni činjenice da ionako jako napetu atmosferu uoči izbora u Niksiću, gdje je grad bukvalno podeljen, očigledno njihov bezobrazluk ide do te mjere da žele još više da dodaju ulje na vatru i ne daj Bože izazovu incidente, koji mogu biti opasni ne samo za Crnu Goru već čitav region.

Zato se oštro protivimo ovakvom neozbiljnom i provokativnom ponašanju Srpske liste, pogotovu ako znamo da se Crna Gora nikada nije mješala u izborni proces na Kosovu”, stoji u saopštenju Udruženja Crnogoraca “Lovćen”.