Connect with us

Kosovo

U Zubinom Potoku zapaljen automobil sa registarskim oznakama RKS

Objavljeno

-

Policija Kosova saopštila je da je u srijedu oko 03:34 časova dobila informaciju o podmetanju požara na vozilo marke Hyndai registarskih oznaka RKS, vlasništvo muškarca kosovskog državljanina srpske nacionalnosti, iz opštine Zubin Potok.

“Na lice mjesta odmah su došle nadležne policijske jedinice policijske stanice Zubin Potok, koje su preduzele sve potrebne radnje i obavestile vatrogasnu jedinicu koja je takođe izašla na lice mjesta”, navodi se u saopštenju policije.

Nakon što mu je zapaljen automobil, vlasnik B.B, koji je inače i vlasnik MB Taxi-a, oglasio se na Fejsbuku uz snimak svog sada već potpuno uništenog vozila.

„Scene kao u filmovima strave i užasa“, opisao je sliku koja ga je noćas oko 3 sata sačekala, kada ga je prethodno supruga obavestila da mu ispred zgrade gori automobil.

Kako je vozilo zapaljeno u blizini stambene zgrade, B.B. navodi da samo brzom reakcijom vatrogasaca požar nije proširen i na stanove.

Ovo je četvrti slučaj paljenja imovine osobama koje imaju RKS tablice, što kosovske vlasti karakterišu kao zastrašivanje.

Posljednji put se sličan incident dogodio 27. oktobra, kada je na teritoriji opštine Leposavić zapaljen automobil koji je preregistrovan na RKS.

Policija Kosova ostaje posvećena realizaciji svojih zakonskih obaveza i odgovornosti, hitroj istrazi i rasvetljavanju ovog i drugih slučajeva podmetanja požara, koji su se desili i bili usmereni protiv privatne imovine, uglavnom vozila registrovanih sa registarskim tablicama RKS.

Policija poziva sve građane bez razlike da sarađuju sa Policijom Kosova, koja će kontinuirano brinuti o obezbjeđivanju bezbjednosti svih građanima bez razlike, u održavanju javnog reda i mira, otkrivanju ovakvih krivičnih djela i privođenju pred organe pravde počinilaca ovih krivičnih djela.