Connect with us

Kosovo

Mehaj demantovao navode o kretanju dronova sa Kosova kod Raške

Objavljeno

-

Ministar odbrane Armend Mehaj reagovao je o navodnom kretanju nepoznatih dronova sa teritorije Republike Kosovo u blizini Raške.

„Obavještavamo građane da su ove tvrdnje potpuno neistinite, a svaki ovakav diskurs samo je izgovor za povećanje broja trupa srpske vojske kod granice sa Republikom Kosovo, kao sredstvo za širenje stanja panike“, napisao je ministar Mehaj u objavi na Fejsbuku.

Naveo je i da ovaj proces preregistracije ima za cilj zakonitost i povećanje bezbjednosti saobraćaja.

„Svi građani koji su takve tablice koristili do 31. marta 2023. godine, imaće priliku da koriste pogodnosti za registraciju vozila sa nelegalnih tablica na RKS tablice“, napisao je on.

Prema riječima ministra, poštovanje ovih mjera obezbjediće Policija Republike Kosovo, kao regulator saobraćaja, dok će vojska Republike Kosovo nesumnjivo garantovati zaštitu svih građana.

“Svaka naša akcija je u punoj koordinaciji sa našim saveznicima, u odbrani teritorijalnog integriteta i evropskih demokratskih vrednosti”, napisao je Mehaj.

Mediji u Srbiji prenrli su izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić koja je kazala da su bespilotne letelice snimale dve kasarne u Kopnenoj zoni bezbjednosti u blizini Raške.

(RTKlive, RTK2)