Connect with us

Kosovo

U školu se kreće 13. septembra, policijski čas od 22h, skraćeno radno vrijeme kafića

Objavljeno

-

Ministar zdravlja, Arben Vitia, održao je danas sastanak sa gradonačelnicima sa Kosova, na kojem se razgovaralo o epidemiološkoj situaciji, ali i, kako prenosi Gazeta Express, dogovoreno da se uvedu nove mjere.

Predsjednik Asocijacije kosovskih opština, Sazan Ibrahimi, rekao je nakon sastanka za ovaj medij da je odlučeno da će biti uveden policijski čas, kao i da će biti dozvoljen rad ugostiteljskih objekata do 21.30.

Ibrahimi je ujedno kazao da će se polazak u školu, tj. nova školska godina, biti odložena do 13. septembra.

„Škola se odlaže za 13. septembar. Ugostiteljski objekti će raditi do 21.30. Policijski čas biće uveden od 22.00 do 05.00“, kazao je Ibrahimi, prenosi Gazeta Express, ali bez preciziranja kada će biti održana sjednica Vlade Kosova na kojem će se glasati o uvođenju novih mjera i kada će one da stupe na snagu.

Naznačio je i da će 1.016 zdravstveni radnika i inspektora biti zapošljeno.

„Mi smo kao Asocijacija zatražili uvećanje broja opštinskih inspetora za nadgledanje sprovođenja mjera i otvaranje novih centara za vakcinaciju, ministar je rekao da to zavisi od broja vakcina. Naš zahtjev je bio i decentralizacija zapošljavanja zdravstvenog osoblja“, dodao je Ibrahimi.

Ministar zdravlja sastao se juče i sa predstavnicima ugostiteljsko-turističke komore koji su ujedno najavili uvođenje novih mjera.

Portal Kallxo izvjestio je nakon ovog sastanka da će, pored uvođenja policijskog časa i manjeg broja radnih sati ugostiteljskih objekata, ujedno biti zatvoreni tržni centri i restorani koji u njima rade.

Ujedno, prema pisanju Kallxo-a, svadbene dvorane, noćni klubovi i bioskopi i dalje će biti potpuno zatvoreni.

Podsjetimo, sastanci sa gradonačelnicima i predstavnicima ugostiteljsko-turističke komore, na kojem se razgovaralo o uvođenju novih mjera prati nagli porast broja inficiranih i preminulih usljed posljedica kovid-19.

Loša epidemiološka situacija pokrenula je i čitav talas oštrih kritika opozicije na račun vlasti – da loše upravlja epidemijom.

Kritike stižu uoči lokalnih izbora, a nakon navalice kosovske dijaspore proteklih mjeseci.

(Info-ks)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply