Connect with us

Lokalne

U Dragašu od 15 juna počela vakcinacija protiv covida 19 za sve građane bez obzira na starosnu dob

Objavljeno

-

Od 15 juna u opštini Dragaš počela je vakcinacija za sve građene bez obzira na starosnu dob.

Gradonačelnik Opštine Dragaš Šaban Šabani kazao je za portal gorapress da je od 15 juna na teritoriji Opštine Dragaš započela masovnija imunizacije protiv covida 19, te da se trenutno proces vakcinacije obavlja na dva punkta: Jedan punkt je u Centru porodične medicine u Dragašu, dok je drugi punkt u Domu kulture takođe u Dragašu. Gradonačelnik je kazao da na osnovu informacije koje ima za sada nema gužvi te da se sam proces odvija bez nekih problema.

Šabani je pozivao sve građane naše opštine, a naročito stariju populaciju da se vakcinišu i na taj način zaštite sebe a i druge, što će sve to generalno uticati na povoljniju epidemiološku situaciju u našoj Opštini, kazao je gradonačelnik Opštine Šaban Šabani.

Direktor Direktorijata za Zdravstvo, Behar Brenoli kaže da je sam proces jako važan zbog nadolazećih godišnjih odmora, te da je prema statistikama koje ima ovaj Direktorijat do sada u Centru porodične medicine u Dragašu, vakcinirano oko 1600 građana. Trenutno se proces vakcinacije protiv Covida 19 vrši vakcinom „Fajzer“. Brenoli kaže da se za sada proces odvija na dva punkta te će se ulokio bude potrebno otvoriti i dodatni punktovi za vakcinaciju.

Direktor Centra porodične medicine u Dragašu, Ramadan Jašari kazao je za portal gorapress da punktovi za vakcinaciju rade od 8 časova ujutro pa sve do 22 časa. Na svakom punktu pored tehničara ima i ljekar kao i čitava hitna služba sa vozilom hitne pomoći. On je naglasio da je do sada vršena vakcinacija u Opštini Dragaš samo u Centru porodične medicine i za osobe starije od 65 godine. Međutim od 15 juna omogućeno je vakcinisanje svim građanima bez obzira na starosnu dob. Jašari ističe da su kapaciteti na punktovima koje rade do 22 časa jako dobri, te da u ljetnim mjesecima ukoliko bude gužve mogu da zadovolje sve potrebe građana. Vakcinacija prema riječima direktora doma zdravlja vrši će se samo za građane koji imaju kosovska dokumenta.

(Gorapress.net)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply