Connect with us

Lokalne

Dragaš: Fizički napadnut medicinski tehničar

Objavljeno

-

Federacija zdravstvenih sindikata Kosova osudila je napad na medicinskog tehničara na GCPM u Dragašu, inicijala N.H, koji se dogodio danas oko 07:30, dok je noćna smjena završavala.

U saopštenju za štampu, navodi se da je medicinskog tehničara zaposlenog u GCPM u Dragašu verbalno napao uvredljivim riječima pacijent koji je otišao po zdravstvenu zaštitu.

Kako se dalje navodi u saopštenju, time se nije završilo, pacijent i njegov sin napravili su sačekušu na ulici i fizički napali pomenutog medicinskog tehnicara i pritom nanijeli mu tjelesne povrede.

“Medicinski tehnicar N.H hitno je upućen u Prizrensku bolnicu, gdje mu je ukazana medicinska pomoć, jer je, kako je izjavio policiji, zadobio povrede glave i koljena”, navodi se u saopštenju.

U znak reakcije zdravstvenih radnika u dvorištu GCPM u Dragašu održan je protest koji je trajao od 9:00 do 10:00.

“Regionalni ured u Prizrenu takođe je osudio napad, izrazivši zabrinutost zbog fizičkog napada na medicinskog tehnicara na GCPM u Dragašu.

“Takve radnje protiv zdravstvenih radnika su kažnjive, nepodnošljive i nadležni organi dužni su pozabaviti se predmetnim slučajem, privodeći napadača pravdi i istovremeno pružajući zdravstvenim radnicima veću sigurnost na radnom mjestu.”

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply