Connect with us

Lokalne

U Dragašu obilježena 15. godišnjica nezavisnosti Republike Kosova

Objavljeno

-

Danas je održana svečana akademija u sali Skupštine opštine Dragaš, u čast 15. godišnjice nezavisnosti Kosova. Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik opštine Dragaš, Bedžet Dželadini, sa zvaničnicima opštinske izvršne vlasti, predsjednik Skupštine opštine, delegati, članovi porodica šehida, predstavnici boračkih organizacija, vjerski i bezbednosni predstavnici i brojni građani.

Gradonačelnik Dželadini čestitao je svim građanima ovaj historijski datum, sećajući se i izražavajući pohvale za sve one koji su dali svoje živote za ovaj dan, kao i zahvalnost i poštovanje za sve one koji su se u raznim oblicima žrtvovali i dali sve od sebe da bi održali živim ideal slobode i nezavisnosti.

“Danas je Kosovo nezavisna država, jedno je i nedeljivo. Zato moramo napredovati u svim oblastima života. Svako od nas, bez obzira na etničku pripadnost, mora se posvetiti boljem blagostanju naših generacija i onih koji će doći iza nas“, rekao je između ostalog gradonačelnik Dželadini tokom svog obraćanja prisutnima.

Nakon svečane akademije, odata je počast statui legendarnog komandanta Adema Jašarija i mezarjima šehida u Dragašu i Bučju.

Aktivnosti u čast 17. februara završene su koncertom organizovanim u Domu kulture „Abdurrahman Gërdelaj“, na kojem su učestvovali Udruženje „Bresana“ i poznati pjevači iz albanske i bošnjačko-goranske zajednice.