Connect with us

Hronika

Tužilaštvo o nezapamćenom slučaju u Peći: Osumnjičenom da je ubio majku jednomjesečni pritvor

Objavljeno

-

Osnovni sud u Peći, Odjeljenje za teška krivična dela, saopštilo je da je odredilo pritvor od 30 dana U.H. osumnjičenom da je ubio majku.

“Okrivljenom je određen pritvor u trajanju od trideset dana, nakon što je sud utvrdio da je zahtjev tužioca osnovan i opravdan, s obzirom da se protiv okrivljenog vodi istraga za teško krivično djelo, za koje je zakonom predviđena kazna zatvora najmanje deset godina ili doživotni zatvor, kao i da okrivljeni ima boravišnu dozvolu u inostranstvu, zbog čega postoji visok rizik od bekstva ili da će na bilo koji način izbeći organe gonjenja i tako onemogućiti ili u velikoj mjeri otežati sprovođenje istrage“, navodi se u saopštenju suda.

Protiv ove odluke, okrivljeni ima pravo žalbe Apelacionom sudu.

Branilac osumnjičenog, Asden Mekaj, rekao je da se protivi ovoj odluci suda, tvrdeći da njegov branjenik treba da bude podvrgnut hitnom psihijatrijskom pregledu.

„Ono što se danas dogodilo je standardna procedura, tužilaštvo traži mjeru pritvora, a ja sam prigovorio da moj branjenik mora da ide na hitno psihijatrijsko ispitivanje“, rekao je Mekaj za Insajder.

Prethodno je portparol Osnovnog tužilaštva u Peći, Škodran Nikči rekao da se ovakav slučaj nikada ranije nije desio.

„Tužilaštvo sa policijom sprovodi intenzivnu istragu kako bi se u potpunosti rasvetlio ovaj teški zločin. Na mestu zločina, policija je reagovala veoma brzo i uspjela da locira osumnjičenog, i da ga uhapsi. Detalje istrage ne možemo da iznosimo u javnost, preduzimaju se sve neophodne mjere da se slučaj rasvetli“, rekao je Nikči.

Dodao je da je tijelo ubijene žene bilo poslato na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Prištini i čeka se izvještaj sudskog ljekara.

“Ovakav slučaj do sada se nije desio. Veoma je osetljiv i moramo da poštedimo članove porodice, kako ih ne bismo više povredili”, rekao je Nikči.

Žena, za čije se ubistvo sumnjiči sin, sahranjena je danas u Peći, u prisustvu velikog broja građana.

(Reporteri, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply