Connect with us

Kosovo

Svečlja: Destabilizujućim pretnjama iz Beograda suprotstavićemo se redom i zakonom

Objavljeno

-

Nakon zaplene naoružanja u Kosovskoj Mitrovici oglasio se ministar unutrašnjih poslova Dželalj Svečlja navodeći da će se destabilizujućim pretnjama iz Beograda suprotstaviti redom i zakonom.

Svećlja, komentarišući novu zaplenu naoružanja, vidi kao rešenost da se uništi svaki kriminalni elementi i destabilizujuća tendencija iz Beograda.

“Danas je još jednom zaplenjeno više eksploziva, oružja i municije na sjeveru Kosova zahvaljujući našim budnim snagama bezbednosti i pojačanoj saradnji sa našim građanima na sjeveru Kosova“, naveo je Svečlja na svom Fejsbuk profilu.

Istakao je i da su koordinacija bezbednosnih institucija i sve veća saradnja sa građanima na sjeveru garancija neprekidne borbe za vladavinu zakona gdje red i zakon preovladavaju nad kriminalom i terorizmom”.

Podsjetimo, Kosovska policija izvršila je u petak u popodnevnim satima dva pretresa u sjevernom delu Kosovske Mitrovice. Pretresi su izvršeni u ulici Rudarske čete i kod Tri solitera i povezuju se sa traženim licima u vezi sa slučajem Banjska sa inicijalima Ž.C. i M.R, rečeno je sinoć na konferenciji za medije koja je održana u prostorijama KP regiona Sjever, na kojoj je ujedno predstavljeno naoružanje. Pronađeno je više vrsta oružja – automatske, lovačke puške, pištolji, municija različitih kalibara, eksplozivne naprave.

(Kim radio)