Connect with us

Kosovo

Svečano otvoren Bošnjački kulturni centar u Prizrenu

Objavljeno

-

Premijer Kosova Aljbin Kurti zajedno sa zamjenicom premijera za pitanja manjina Emilijom Redžepi prisustvovao je svečanom otvaranju Bošnjačkog kulturnog centra u Prizrenu, a povodom Dana Bošnjaka na Kosovu, navodi se u saopštenju kabineta premijera.

Premijer Kurti istakao je da cijeni doprinos Bošnjaka u razvoju Kosova, napominjući da su danas predstvanici Bošnjaka sastavni dio vlade i da direktno utiču na donošenje važnih odluka.

„Čast mi je što sam danas sa vama i što se Dan Bošnjaka obilježava kako dolikuje“, rekao je premijer Kurti na početku svog obraćanja.

Zamjenica premijera Redžepi je iskazala zadovoljstvo što se zajedno sa premijerom Kurtijem obilježava ovaj praznik Bošnjaka otvaranjem Kulturnog centra u Prizrenu.

„Ponosna sam što smo zajedno sa vama radili na tome da danas u Prizrenu Bošnjaci imaju svoje sastajalište, svoj kutak za mlade, nevladine organizacije, kulturno-umjetnička društva, žene, penzionere, mjesto gdje mogu da slušaju muziku na svom jeziku. Ovim centrom čuvamo i negujemo kulturno nasleđe zajedno sa svim ostalim zajednicama u Republici Kosovo”, poručila je Redžepi.