Connect with us

Kosovo

Srpska lista i Adrijana Hodžić nijemi na optužbe o namještanju izbora i izborne prevare

Objavljeno

-

Srpska lista i Adrijana Hodžić, kreatori nazapamćene izborne prevare kojom su pokušali oduzeti zagarantovana bošnjačka mjesta u Skupštini Kosova još se nisu oglasili i reagovali na optužbe koje stižu od bošnjačkih političara i javnosti.

Zvanična Fejzbuk stranica Adrijane Hodžić miruje, a posljednji post objavljen je 12. februara u 22:17h, i od tada do ovog momenta nema novih objava.

Posljednji post na Fb stranici

Juče je RTK u vijestima na bosanskom jeziku prijenela vijest da je Adrijana Hodžić trenutno van Kosova.

“U ovom momentu je interesantan podatak, odnosno informacija da Adrijana Hodžić nije na Kosovu. To što je van Kosova, ne sprečava je da da izjavu, i na Kosovu i van Kosova telefonski razgovor je telefonski razgovor. Meni ovo djeluje kao da se prikrila u svom domu, ne želeći da se oglašava, znajući da će pitanja pljuštati po pitanju oko 6000 glasova u srpskim sredinama. Tako izbegava da se izlaže pitanjima koja izmeđuostalog i logički proizilaze i nadovezuju se na njene izjave na sučeljavanju, kada je govorila da se radi o klevetama i optužbama bez osnova. Meni se čini da prati situaciju iz prikrajka i čeka pravi momenat da se pojavi u javnosti. Ukoliko se preostali bošnjački politički subjekti (jer su u najmanju ruku svi poniženi a neki i direktno oštećeni), udruže i pokrenu ovo pitanje na svim nivoima, vjerujem da pravog momenta za Adrijanu Hodžić, nece ni biti. Bitno je ovo spriječiti na vrijeme, jer kao što rekoh, postoji i sutra, a sutra će smisao postojanja garantovanih mjesta izgubiti svrhu, jer će brojniji nagrnuti na jeftine glasove malih”, smatra Nuhija Tairovci, glavni i odgovorni urednik Radio Gora.

Ako je stvarno van Kosova, gdje je tačno i koji su razlozi njenog odsustva nisu poznati. Postoje špekulacije da je “svjesna zavjere i prevare koju je napravila” napustila Kosovo.

Adrijana Hodžić osvojila je 6.379 glasova, od toga 5.575 (ili 87.39% od ukupnog broja) u sredinama sa srpskom većinom.

Srpski mediji pod kontrolom Srpske liste o dobrim izbornim rezultatima “bošnjačkog” kandidata u sredinama sa srpskom većinom gotovo da uopšte ne izvještavaju, što dalje otkirava cijeli plan i umešanost Srpske liste.

O planovima Srpske liste govorila je i upozoravala Duda Balje, predsjednica SDU. Ona je u emisiji Kallxo Pernime govorila o skrivenim planovima Srpske liste da glasove rasporedi drugim zajednicama, tako da oni odu kandidatima ili listama koje su u skladu sa njihovim interesima.

Balje je tom prilikom kazala da je to što planiraju veoma opasno i zatražila od države Kosovo da reaguje i zaštiti zajednice.

Pojedini bošnjački intelektualci i analitičari smatraju da je ovo napad na ustavni poredak Kosova. Ističu da država mora hitno preduzeti mjere i istražiti kako je ovo glasanje organizovano, a odgovorne iznjeti pred lice pravde. Smatraju da je ovo udarac na demokratske vrijednosti Republike Kosova u kojima se svim zajednicama na Kosovu garantuju prava.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply