Connect with us

Kosovo

Kurti: Reciprocitet tek kada budemo potpuno spremni, među borcima OVK nema zločinaca

Objavljeno

-

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je pred poslanicima u Skupštini Kosova da se kosovska vlada zalaže za uspostavljanje reciprociteta prema Srbiji i naglasio da je potrebno vremena za tako nešto, prenosi Reporteri.

Tokom predizborne kampanje Kurti je govorio da će po njegovom dolasku na vlast uspostavljanje reciprociteta prema Srbiji biti pitanje dana, a danas je naveo da će “vlada primeniti princip reciprociteta kada bude spremna njegova potpuna primjena”.

“Dakle, potrebno nam je vrijeme da uspostavimo reciprocitet. Reciprocitet nije mjera osvete, nego princip, koji izvire iz principa ravnopravnosti i uvešćemo ga kada budemo dobro pripremljeni za njegovu realizaciju. Nekome se neće svidjeti, ali mi ćemo to učiniti”, rekao je Kurti.

On je i istakao da ne vjeruje da “među bivšim pripadnicima OVK ima ratnih zločinaca”, dodavši da je Srbija jasno shvatila njegovu izjavu datu u Briselu, vezanu za ratne zločince.

“Samo pojedinci na Kosovu nisu razumeli moju izjavu. Vjerujem da ratnih zločinaca nema samo samo u Srbiji, ima ih i na sjeveru, BiH, možda i Crnoj Gori, ja tamo nisam govorio o državama, nego o regionu. Opozicija ne zna da kritikuje, nego samo kleveće”.

(Reporteri, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply