Connect with us

Kosovo

Specijalne jedinice Kosovske policije najavile nov protest

Objavljeno

-

Pripadnici iz Specijalnih jedinica, istrage, javnog reda i drugih odjeljenja Kosovske policije najavili su protest za 9. decembar, prenosi Gazeta Ekspres.

Pripadnici Specijalnih jedinica i drugih policijskih jedinica nezadovoljni su kategorizacijom plaćanja za opasnost na radu.

Pripadnici Specijalne interventne jedinice Kosovske policije i Jedinice za rukovanje eksplozivnim napravama protestovali su 1. novembra ispred zgrade Vlade Kosova, zahtjevajući preispitivanje kategorizacije plaćanja za opasnost na radu.

Oni su tražili da im naknada za rizik bude 50 odsto osnovne plate, a ne kako je Vlada definisala u sedam kategorija, sa različitim novčanim vrednostima.

Nakon protesta 1. novembra, Specijalna interventna jedinica upozorila je na još jedan protest 7. novembra, ali je obustavljen pošto im je obećan sastanak sa premijerom Aljbinom Kurtijem kako bi se započeo dijalog.

Međutim, sastanak koji je trajao oko tri sata između premijera Kurtija i predstavnika Specijalne interventne jedinice i zamenika generalnog direktora policije Fehmija Hotija završen je bez ikakvog dogovora.

(Gazeta ekspres, Kosovo online)