Connect with us

Kosovo

Duda Balje: Ako KEDS ubrzo ne reši problem sa strujom, protesti će se radikalizovati

Objavljeno

-

Podršku mještanima nekoliko sela opštine Dragaš, koji su danas protestovali zbog čestih isključenja električne enrgije pružila je i poslanica u Skupštini Kosova Duda Balje. Ona je za Medija centar rekla da mještani u tom kraju Kosova problem sa strujom imaju već neko vrijeme.

“Započelo je u opštini Prizren u Župi koja od 24 časa 22 časa nije imala struju. I dan danas se susreću s time. Naravno produžilo se u Dragašu. Dragaš po četiri, pet dana selo Brod, Restelica i ostala sela nisu imala električu energiju. Odmah, kada se ovo desilo ja sam kontaktirala KEDS sa nekim odgovorem sa njihove strane da su oni tu na terenu, da znaju da je problem, da će da preduzmu sve međutim to se nije ni rešilo, onako kako su oni rekli. Danas smo imali mirne proteste u Dragašu koje naravno ja podržavan lično kao poslanica i odbor moje partije koji je tamo”, navela je Balje.

Balje dodaje da su sa današnjeg protesta meštani Kompaniji za distribuciju električne energije (KEDS) poslali zahtev od pet tačaka.

“Ukoliko ne budu rešili ove zahteve onda ćemo verovatno da radikalizujemo ove proteste pa da vidimo kako je. U današnjici da nemate električnu energiju mislim da je protiv svih normalnih stvari koje mogu da se dese u našoj državi”, rekla je Duda Balje.

(medijacentar.info)