Connect with us

Kosovo

Sindikat Policije Kosova: Najoštrije osuđujemo kidnapovanje policajaca

Objavljeno

-

Sindikat Kosovske policije zatražio je od svih lokalnih i međunarodnih mehanizama da rade na oslobađanju trojice kosovskih policajaca koje je kidnapovala srpska policija.

Kako se navodi u saopštenju, delovanje srpskih vlasti predstavlja kršenje bilo kakvog sporazuma protiv bilo kog principa međunarodnih normi.

„Sindikat kosovske policije je zabrinut i najoštrije osuđuje kidnapovanje trojice kosovskih policajaca od strane srpske policije. Policajci Rifat Zeka, Bećir Sefi i Mustaf Šema su na teritoriji Republike Kosovo obavljali svoju dužnost u skladu sa zakonskim i ustavnim ovlašćenjima i od organizovane grupe pripadnika srpske policije kidnapovani su i odvedeni u nepoznatom pravcu do sada.

Dok se u našoj zemlji sprovodi red i zakon, Sindikat kosovske policije hitno zahtjeva da se policajci puste, jer je to kršenje bilo kakvog sporazuma protiv bilo kog principa međunarodnih normi jer su policajci bili na teritoriji Republike Kosovo, za zaštitu integriteta zemlje.
Policajcima želimo da se ništa loše ne dogodi i tražimo od svih domaćih i međunarodnih mehanizama da ti isti policajci što pre budu pušteni“, navodi se u saopštenju Sindikata PK.

(RTK)