Connect with us

Svijet

SAD: Deset mrtvih u pucnjavi u supermarketu

Objavljeno

-

Deset ljudi, među kojima je i jedan policajac, ubijeno je u pucnjavi u supermarketu u Coloradu, a osumnjičeni je uhapšen.

Broj žrtava saopštio je šef policije Bouldera Maris Herold na konferenciji za novinare u ponedeljak navečer.

Policajci su iz supermarketa izveli muškarca s lisicama, kojem je krv curila niz nogu, ali nadležni nisu željeli potvrditi da li je on osumnjičen.

Policija, također, nije mogla saopštiti šta je bio motiv napada.

Pucnjava se dogodila u prodavnici King Soopers u Boulderu, koji se nalazi na oko 40 kilometara sjeverozapadno od Denvera.

U Boulderu se nalazi Univerzitet Colorada.

Ubijeni policajac je 51-godišnji Eric Talley, koji je radio za policiju Bouldera od 2010., saopštio je Herold, prenosi Tanjug.

Proces obaveštavanja porodica žrtava je još u toku tako da njihova imena nisu objavljena.

Dean Schiller izjavio je za Associated Press da je upravo izašao iz supermarketa kada je čuo pucnjeve i video da troje ljudi leži licem ka zemlji, dvoje na parkingu a jedan blizu vrata prodavnice.

Veliki broj policajaca i pripadnika tima za specijalne operacije raspoređen je ispred prodavnice, a najmanje tri helikoptera sletjela su na krov supermarketa.

Neki od prozora su razbijeni. U jednom trenutku, vlasti su preko razglasa saopštile da je zgrada opkoljena i poručile napadaču da se preda.

(Agencije, Balkans al jazeera)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply