Connect with us

Kosovo

Rukići: Vlada će subvencionisati 50 odsto plata i zakupnina

Objavljeno

-

Predsjednik kosovske Privredne komore, Berat Rukići, najavio je da je sa Vladom postignut dogovor da subvencioniše 50 odsto plata i zakupnine za poslovne prostore za period dokle budu na snazi sadašnje mjere prevencije korona virusa.

On je na Fejsbuku, posle sastanka sa ministrom finansija, rada i transfera Hekuranom Muratijem, napisao da će sredstva biti preneta krajem aprila ili početkom maja.

„Upravo smo završili vrlo sadržajan sastanak sa ministrom Hekuranom Muratijem. Složili smo se da se za sektore, koji su direktno pogođeni najnovijim mjerama, subvencioniše 50 odsto plata radnika za april i 50 odsto troškova zakupa za april“, napisao je Rukići.

Prema najnovijim mjerama kosovske vlade, koje su juče stupile na snagu, predviđeno je da svi sektori proizvodnje i usluga budu zatvoreni do 18. aprila, sem prehrambenih prodavnica, apoteka i pekara.

Organizacije poslodavaca su se suprotstavile takvoj odluci uz ocjenu da je preoštra, ali su istovremeno zahtjevali da se subvencioniše šteta koja se nanosi time, tako što će se iz sredstava programa ekonomskog oporavka isplaćivati 50 odsto plata i zakupnina za poslovne prostore.

(Agencije)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply