Connect with us

Kosovo

Protest ugostitelja ispred vlade zbog antikovid mjera

Objavljeno

-

Udruženje gastronoma Kosova i Ugostiteljsko-turistička komora organizovale su protest ispred zgrade Vlade Kosova, a zbog mjera uvedenih radi sprečavanja širenja korona virusa, prenosi Koha.

Učesnici protesta nose transparente na kojima piše “dosta”, “ubijte virus, a ne posao”, “Pustite nas da plešemo” i druge.

Organizatori protesta protive se odluci da se ugostiteljski objekti zatvaraju u 23, kao i odluci da je muzika dozvoljena do 21.30, a traže i otvaranje klubova i sala za proslave.

Takođe, oni se žale i da nisu dobili nikakvu pomoć Vlade od početka pandemije.

Predsjednik Ugostiteljsko-turističke komore Kosova Hisen Sogojeva rekao je da su se ranije obratili vladi kako bi izbegli proteste, ali da je vlada na njihove zahtjeve ostala gluva.

“Dok vlasti organizuju kasne večere i održavaju političke skupove, trebalo je i mi. Imamo prednost u procesu vakcinacije, skoro smo imunizovani”, rekao je on i dodao da se traži da se dozvoli radno vreme do 1 sat posle ponoći, održavanje proslava, odlaganje rokova otplate kredita.

Arian Vrainca iz Udruženja gastronoma kaže je da je njihovom strpljenju došao kraj i dodao da su političke stranke koristile sale za svadbe u predizbornoj kampanji.

(Koha, Kosovo online)