Connect with us

Kosovo

Pronađeni posmrtni ostaci u Đakovici

Objavljeno

-

Posmrtni ostaci pronađeni su danas na gradskom groblju u Đakovici, a u blizini ovih ostataka je prema navodima Regionalne direkcije Kosovske policije u ovom gradu, pronađena i vojna uniforma sa amblemom OVK, prenosi Kosova Press.

Gradsko groblje u naselju Brekoč u Đakovoici i ranije je iskopavano, a Vladina komisija za nestala lica potvrdila je da će se na ovom mestu ponovo izvršiti iskopavanja.

Komandant policijske stanice u Đakovici, major Miljazim Ljumi, naveo je da su posmrtne ostatke pronašli radnici koji rade na uređenju groblja, a zatim o tome obavestili kosovsku policiju. Ljumi je dodao i da je u blizini posmrtnih ostataka pronađena vojna uniforma sa amblemom OVK.

„Kada smo došli na mjesto događaja postavili smo zaštitnu traku i obavestili relevantne timove koji će nastaviti dalje radove. Smatramo da se radi o posmrtnim ostacima iz posleratnog ili ratnog perioda, a u blizini ovih posmrtnih ostataka nalazi se vojna uniforma sa amblemom OVK“, rekao je on i dodao da posmrtni ostaci nisu oštećeni.

Kuštrim Gara, iz Vladine komisije za nestala lica, rekao je za Kosova Press da su se na ovoj lokaciji i ranije vršila iskopavanja, kao i da će ih obaviti ponovo.

„Ova lokacija je već poznata. To je sigurno dio agende i vjerujemo da ćemo se vratiti na ovu lokaciju kako bismo nastavili iskopavanja i ekshumacije kostiju koje mogu biti na ovom mjestu“, rekao je on.

Direktor Instituta za Sudsku Medicinu Arsim Gerdžaljiu rekao je da čekaju da preuzmu telo i na Institutu, nastave sa ostalim postupcima kako bi ih indentifikovali.

„Čekamo da tijelo bude dovedeno u Institut za sudsku medicinu, gdje će se potom podvrgnuti antropološkom ispitivanju, a zatim identifikaciji putem DNK “, rekao je on.

(KosovaPress, Kim)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply