Connect with us

Kosovo

Prizren: U subotu marš podrške suverenoj, jedinstvenoj i građanskoj BiH 🇧🇦

Objavljeno

-

“Naša inicijativa” organizovat će u subotu, 15. januara, marš podrške suverenoj, jedinstvenoj i građanskoj Bosni i Hercegovini.

Naša inicijativa poziva sve Bošnjake, ali i ljude svih drugih nacija koje žive u Prizrenu, da se u subotu, 15. 01. 2022. pridruže na Maršu podrške Bosni i Hercegovini.

Okupljanje je zakazano za 13 sati, ispred Prizrenske lige. Marš će se dalje nastaviti ka Šadrvanu, gdje će se okupljenim građanima obratiti predstavnici organizatora.

“U trenucima u kojima se ponovo javljaju ideje o podjeli Bosne i Hercegovine, gdje se veličaju presuđeni ratni zločinci i gdje se ponovo prijeti oružjem i sukobima, našoj matici je izuzetno teško! NAŠA ne može i ne smije šutjeti, već poziva sve Bošnjake, ali i druge ljude, bez obzira na političku pripadnost i ostale eventualne razlike, da nam se pridruže jer je svrha marša daleko IZNAD svih potencijalnih razlika!”, navodi se u pozivu.

Marš će se održati uz obavezno pridržavanje svih propisanih antiCovid19 mjera.

“Okupimo se i pružimo bezuslovnu i bezrezervnu podršku JEDINSTVENOJ, SUVERENOJ i GRAĐANSKOJ Bosni i Hercegovini!”, dodaje se u pozivu.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply