Connect with us

Kosovo

Prijevoznici nastavljaju štrajk, 1.000 autobusa u protesnoj vožnji ulicama Prištine

Objavljeno

-

Prijevoznici na Kosovu su od srijede u štrajku, a za danas su najavili da će svojim autobusima proći ulicama Prištine, od autobuske stanice do zgrade Vlade, i na taj način izraziti svoj protest, prenosi Reporteri.

U srijedu, kada je počeo štrajk i kada je zaustavljen gradski, prigradski i međugradski prijevoz, predsjednik Udruženja za drumski prevoz putnika Ruždi Kurtišaj najavio je dolazak više od 1.000 autobusa ispred zgrade Vlade.

Kosovski premijer Avdulah Hoti zatražio je od Udruženja putničkih prijevoznika da se što prije vrate na posao, i izrazio spremnost za razgovor sa predstavnicima tog sektora u cilju pronalaženja rešenja.

Hoti je, u saopštenju, podsjetio da su preduzeća u sektoru putničkog prevoza bila korisnici vladinih mjera, kao što je pomoć od 290 evra po broju zaposlenih, plaćanje 50 odsto zakupnine, i pomoć od 170 evra.

Kosovski premijer je naveo i da je pandemija pogodila mnoge sektore i da je nemoguće da država nadoknadi bilo kakve gubitke koje su preduzeća imala.

Međutim, predsjednik udruženja rekao je da su njihovi zahtjevi poznati Vladi od prošlog ljeta.

Kurtišaj je takođe istakao da u svim gradovima postoji jedinstvo vlasnika autobusa da se štrajk nastavi i protestuje dok se dogovor ne postigne.

(Reporteri, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply