Connect with us

Lokalne

Predstavnici IZ regije Gora posjetili turski KFOR u Dragašu

Objavljeno

-

08. 02. 2023. – Među brojnim delegacijama koje posjećuju turski LMT KFOR u Dragašu, u posjetu uz izraze dubokog žaljenja zbog velikog broja žrtava u zemljotresu, bila je i delegacija iz islamske zajednice regije Gora.

Ovom prilikom je predstavnicima turskog LMT-a, kao i turskom narodu izražena tazija i žaljenje zbog nemilog događaja i velikog broja žrtava.

U znak solidarnosti napomenuto je da je Predsjedništvo islamske zajednice Kosova pokrenulo inicijativu kako bi se putem sergija po džamijama sakupila pomoć za područja pogođena zemljotresom, ali i preko HD “Berićet” koji je pokrenuo inicijativu prikupljanja pomoći u vidu tople odjeće, jakni, obuće i slično. HD “Berićet” je večeras uručio pomoć tople odjeće i obuće preko NVO “Šarski Behar” iz Prizrena.

Podsjećamo Vas da akcija prikupljanja novčanih sredstava koja je pokrenuta od strane Predsjedništva islamske zajednice Kosova još traje i da će ove džume u svim džamijama u Gori biti organizirana sergija.

Pozivamo sve ljude dobre volje da u skladu sa svojim mogućnostima zajedno pomognemo narodu kojeg je pogodio snažan zemljotres.

Molimo Allaha da stradalima u snažnom zemljotresu podari Džennet, porodicama stradalih i narodu Turske strpljenje, a sve koji pomažu sačuva od iskušenja i podari berićet.

(Asocijacija imama Gore)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply