Connect with us

Kosovo

Potpisan sporazum sa Svjetskom bankom vrijedan 47 miliona evra

Objavljeno

-

Ministar finansija, rada i transfera Hekuran Murati i direktor Svjetske banke za Kosovo Masimilijano Paoluči, potpisali su danas sporazum o finansiranju “Projekat reforme sistema socijalne pomoći na Kosovu”.

Ministar Murati je visoko ocijenio podršku Svjetske banke u procesu socijalne reforme na Kosovu i istakao da ovaj sporazum ima veliku vrednost za Kosovo s obzirom na potrebu da se poboljša usmeravanje socijalnih politika prema porodicama u nevolji.

Kako se navodi, plan Vlade Kosova pridaje veliki značaj socijalnim programima koji obezbjeđuju minimiziranje siromaštva i smanjenje ekonomske nejednakosti u zemlji. Stoga, danas potpisani sporazum osigurava da se ciljanje ovih politika izvrši na najbolji mogući način i angažovanost Svjetske banke tom cilju je izuzetno dobrodošla.

Dodaje se da ovaj sporazum dostiže vrednost do 47 miliona evra, pri čemu se očekuje da će ulaganja za jačanje sistema pružanja socijalne zaštite biti oko 5 miliona evra, dok će iznos od više od 40 miliona biti usmeren na poboljšanje učinka Šeme socijalne pomoći. Potpisivanje ovog sporazuma obeležava i sprovođenje mere 3.3 – Reforma šeme socijalne pomoći, u okviru Paketa za ekonomski oporavak.

Ministarstvo finansija, rada i transfera, u skladu sa Programom upravljanja, ostaje posvećeno kreiranju i unapređenju politika koje imaju za cilj unapređenje blagostanja građana u zemlji.

(RTK2)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply