Connect with us

Kosovo

Potpisan sporazum o suradnji između Naše inicijative (NAŠE) i Bošnjačke stranke – Kosova (BS-K)

Objavljeno

-

04. 02. 2024. godine u Domu kulture u Dobruši (Istok), potpisan je sporazum o suradnji, između Naše inicijative (NAŠE) sa sjedištem u Prizrenu (Rečane) i Bošnjačke stranke – Kosova (BS-K) sa sjedištem u Peći (Vitomirica).

Sporazum su potpisali predsjedavajuća Predsjedništvom BS-K, Mersiha Adrović i predsjednik NAŠE, Osman Džudžević. Strane potpisnice saglasne su o zajedničkom političkom angažmanu u budućem periodu.

Tokom posljednjih godinu dana, NAŠA i BS-K su imale niz sastanaka na kojima je pripremljen temelj za potpisivanje ovog sporazuma. Vrlo slični pogledi za sprovođenje reformi u društvu, ista namjera da promjenama doprinesu i mnogi drugi, a najprije razlozi od nacionalnog značaja, utjecali su na to da se stvori partnerski odnos NAŠE i BS-K.

“Neka ovo bude početak bošnjačkog buđenja i ujedinjena! NAŠA i BS-K su najmlađi i zasigurno ideološki najbliži politički subjekti među Bošnjacima Kosova.
Pozivamo sve zainteresirane ljude, iz svih sredina na Kosovu, da nam se priključe i budu dio našeg reformskog tima. Zajedničkim snagama možemo postići daleko više.
Vrijeme je za pravo bošnjačko jedinstvo!”, navodi se u saopštenju.