Connect with us

Kosovo

Porodica Haliti iz Gnjilana: Nedopustiv je nemar medicinskog osoblja u liječenju naših najmilijih

Objavljeno

-

Članovi porodice Haljiti iz Gnjilana, čija su tri člana preminula u Albaniji, najverovatnije zbog trovanja pečurkama, izneli su danas zabrinutost i nezadovoljsto zbog postupanja medicinskog osoblja u liječenju pomenutih lica.

Oni su na konferenciji za novinare rekli da je veoma zabrinjavajući nemar koji je u vezi sa ovim slučajem primećen u bolničkoj službi Manze.

„Tri pacijenta sa istim simptomom su vraćena kući sa terapijom koja nije adekvatna, bez analize i bez ikakvog opredeljenja za puštanje pacijenta u tom stanju je nešto neprikladno za bilo kog lekara“, rekao je jedan od članovi porodice Haliti.

Gradonačelnik Gnjilana Lutfi Haziri izrazio je saučešće zbog smrti tri člana porodice Haliti iz ove opštine u Albaniji.

“Sa tugom sam primio vijest o tragičnoj smrti tri člana vaše porodice u Albaniji, Elfete, Afrima i Ferzinaze Haliti. Ova tragedija nas je sve šokirala i moj apel je da vlasti Republike Albanije što prije razjasne slučaj”, napisao je Haziri.

Premenuli članovi porodice Haliti

Albanska policija je u preliminarnom izvještaju objavila da su kosovski državljani E.H, 78 godina, A.H, 56 godina i F.H, 57 godina iz Gnjilana, otrovali pečurkama. U međuvremenu, protiv dva ljekara podignuta je krivična prijava zbog kako se tvrdi „nemarnog liječenja“

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply