Connect with us

Kosovo

Poništeno 15 sertifikata o registraciji preduzeća: Bez dozvole za rad i MTS

Objavljeno

-

Kosovska agencija za registraciju preduzeća (ARBK) nakon razmatranja dokumentacije 48 privrdnih društava, juče je poništila 15 sertifikata o registraciji preduzeća. Kako se navodi u saopštenju Ministarstva industrije, privrede i trgovine, privredna društva su prilikom registracije podnela dokumenta koja su suprotna ustavnim principima i važećim zakonima.

„Ovih 15 privrednih društava, u dokumentaciji vlasnika ili ovlašćenih zastupnika, ima neustavan sadržaj i to: „Peć, Republika Srbija“; “Peć, SRB”; “Gnjilane, Srbija”; “Priština, Srbija”; „Đakovica, Republika Srbija“; „Kosovska Mitrovica, Republika Srbija“, navodi se u saopštenju nadležnog ministrarstva.

Ukidanje sertifikata privrednih društava, kod kojih su utvrđeni isti ili slični prekršaji, nastaviće se i narednih dana.

U međuvremenu, Agencija je nastavila da registruje nove biznise, koji su se prijavili u skladu sa zakonom i ustavom.

“Samo za posljednja dva dana, odnosno 7. i 8. avgusta 2023. godine, na službenim šalterima Kosovske agencije za registraciju preduzeća registrovano je 86 novih privrednih društava, od kojih su 33 individualna i 53 privredna društva sa ograničenom odgovornošću”, navodi se u saopštenju Ministarstva industrije, privrede i trgovine.

Sertifikati o registraciji preduzeća poništeni su za:

BOMEK SH.P.K.
LENSIA SH.P.K. (stari naziv EPOKSI SB- BODEN L.L.C.)
MAPA SH.P.K.
MTS D.O.O.
GRAĐEVINARSTVO FI 6285 92 A.D.
POSLOVNI KLUB D.O.L.
LIRIAN CARS L.L.C.
BUS SOFTVARE SH.P.K.
GLOBOSOS SH.P.K.
AGENCIJA S&E DOO.
DEVOLLI GROUP SH.P.K.
VITALAND L.L.C.
BEIOND SH.P.K.
ELBA PARTNERS L.L.C.
PITE KATUNI SH.P.K.

(RTK)