Connect with us

Kosovo

Policijska operacija u borbi protiv krijumčarenja

Objavljeno

-

Policija Kosova je saopštila da je u toku akcija “realizovanja strateških ciljeva za prevenciju krivičnih djela, konkretnije beskompromisne borbe protiv krijumčarenja robe”.

U saopštenju je navedeno da je “danas u ranim jutarnjim satima započelo sprovođenje policijske operacije koja obuhvata četiri regiona Kosova: Priština, Peć, Mitrovica Jug i Mitrovica Sjever. Sve policijske radnje se sprovode u kordinaciji sa nadležnim tužilaštvima i sudovima, čijim nalozima se vrše kontrole i pretresi na raznim lokacijama kao što su kuće, lokali biznisa, skladišta robe itd”.

U ovoj policijskoj operaciji koja se i dalje nastavlja, angažovana je i Kosovska carina i nekoliko različitih policijskih jedinica koji su podrška ovoj policijskoj operaciji.

“Kao rezultat intenzivnih istraga, policijskih profesionalnih radnji i Carine Kosova, do danas zaplenjeni su roba i razni dokazi koji služe kao materijalni dokazi,” kaže se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da će “Policija u saradnji i koordinaciji sa nadležnim organima nastaviti sprovođenje svojih zadataka i odgovornosti na nivou zemlje u cilju sprečavanja kriminalnih aktivnosti, sprečavanju krijumčarenja roba i uništavanja kriminalnih grupa.”

(RTK2)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply