Connect with us

Kosovo

Policija poziva građane da prijave nepoštovanje mjera

Objavljeno

-

Vlada Kosova usvojila je 28. avgusta novi set mjera u borbi protiv koronavirusa i ponovo vratila na snagu mjeru obaveznog nošenja maski. Sa uvođenjem mjera, stigla je najava o strožijim kontrolama, a posljedično i veći broj izrečenih kazni.

Samo u toku jučerašnjeg dana, policija je na svom Fejsbuk profilu izvjestila o desetak aktivnosti u vezi sa kontrolom poštovanja mjera.

U selu Belobrod u Dragašu pripadnici Kososvke policije intervenisali su juče i zaustavili održavanje porodičnog slavlja.

Prisutni su se razišli, dok je protiv organizatora podneta prijava.

Iz KP navode da su u regionu Južne Mitrovice, vršene kontrole na ulicama, trgovima, ugostiteljskim objektima, tržnim centrima, ali i u autobusima.

Policija je juče ujedno izvjestila da je ovom regionu, u prethodna 24 sata izrečeno 408 kazni građanima, zbog nepoštovanja mjera, a privrednim subjektima 9.

U regionu Đakovice, u istom danu je izrečena je 301 kazna, od kojih dve privrednim subjektima, a u Prizrenu 191.

Kosovska policija apelovala je na građane da poštuju propisane mjere, ali i pozvala sve da sarađuju i, ukoliko imaju saznanja da neko ne poštuje mjere, da to odmah i prijave policiji.

Podsjetimo, nakon uvođenja novog seta mjera kosovske vlade, Kosovska policija je angažovala službenike u civilu, koji, pored policajaca u uniformama, nadgledati sprovođenje anti-kovid mjera na terenu.

Ujedno je zapošljen veći broj inspetora koji će takođe nadgledati sprovođenje i poštovanje mjera.

Prema posljednjim 24-časovnim podacima policije, na Kosovu je izrečeno skoro 4.000 kazni zbog nepoštovanja mjera.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply