Connect with us

Kosovo

Podignuta optužnica protiv dva službenika opštine Prizren

Objavljeno

-

Tužilaštvo u Prizrenu podiglo je optužnicu protiv dva zvaničnika ove opštine zbog sumnje da je katastarska parcela opštine data u suprotnosti sa Zakonom o dodeli na korišćenje i zamenu nepokretne imovine opštine, prenosi Koha.

U saopštenju tužilaštva se navodi da su A.K. kao šef pravnog sektora opštine Prizren i A.D., kao pravni zastupnik opštine Prizren, kao službena lica, prekoračili svoje zvanične nadležnosti, kako bi imali koristi od drugog lica.

Prema optužnici „Š.K., u svojstvu zakonskog zastupnika opštine Prizren, u vanparničnom postupku koji je vođen u Osnovnom sudu u Prizrenu saglasio se sa predlogom predlagača V.J. za rešavanje sporova, protiv predlagača – opštine Prizren, gde se deo katastarske parcele u vlasništvu opštine Prizren zamenjuje sa delom katastarske parcele, vlasništvo predlagača V.J., a sve ovo u suprotnosti sa Zakonom o dodeli na korišćenje i razmeni nepokretne imovine opštine“.

Optuženima se na teret stavlja krivično delo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, a tužilac je predložio Sudu da optuženi budu proglašeni krivima i osuđeni u skladu sa zakonom.

(Koha ditore, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply