Connect with us

Kosovo

Pod prijetnjom kalašnjikova Kosovaru ukraden automobil u Albaniji

Objavljeno

-

Meriton Ahmetaj, star 21 godinu, iz sela Korisha u opštini Prizren bio je plen pljačkaša. Vraćao se iz Crne Gore, kada su ga oko 22:00 sata u Milotu jurila dva vozila, od kojih je jedno opremljeno policijskom sirenom.

Njegov otac, Rrahman Ahmetaj, potvrdio je slučaj.

“Kad su došli u Milot, zastali su da piju u blizini tržnice, a pratio ih je automobil italijanskih registarskih oznaka. Kada su prošli 5-6 kilometara od mjesta gdje su se snabdjeli pićem, upaljeno je trepćuće svjetlo slično policijskom. Meriton je bio vozač automobila i kaže da je to područje ograničeno na 60 km / h, a on je razvio brzinu od 80 i mislio je da je to državna policija”, rekao je za KlanKosovo.

“U trenutku kada se zaustavio, automobil sa policijskim svjetlima bio je pričvršćen za stražnji dio automobila, dok je drugi automobil blokirao prednji dio automobila i počeo pucati iz kalašnjikova i uperio pištolj u glavu. Uzeli su im svu opremu”, objasnio je.

“Nastavili su put kilometar prema Milotu gdje je bio gušći promet i naišli su na policijsku patrolu koja ih je odvela do policijske postaje u Laču”, dodao je.

(Reporteri)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply