Connect with us

Lokalne

Po najhitnijem postupku treba pripremiti projekat i sanirati opasno kližiste u Restelici

Objavljeno

-

31. marta tokom noći, došlo je do novog odrona u Restelici na mjestu gdje je u novembru 2021. došlo do prvih odrona, o čemu smo već izvještavali. Na sreću niko nije prvređen.

Nakon odrona na lice mjesta su došli iz direktorijata za zaštitu i hitne slučajeve i u razgovoru sa mještanima rekli da će otkloniti odron u najskorije vrijeme.

U međuvremenu saznajemo da je mehanizacija, već oko 18.00 h u petak, završila sa uklanjanjem zemlje od odrona. Na apel direktorijata za hitne intervencije i Predsjednika, stovarište Behari je stavilo svoju mehanizaciju na raspolaganju i za to nije trašiilo nikakvu naknadu.

U razgovoru sa predstavnicima direktorijata, saznali smo da se traži rješenje koje bi trajno otklonilo opasnost na ovom mjestu koje je izuzetno prohodno i gdje se prilikom svake kiše, manje ili više dešavaju odroni.

“Po najhitnijem postupku treba pripremiti projekat i raditi na obezbjeđivanju izvora za sanaciju ovog opasnog kližista a paralelno s tim treba uraditi projekat sa najboljim rješenjem kako bi najdalje tokom ovog ljeta ovaj problem bio trajno otklonjen”, kažu iz direktorijata za zaštitu i hitne slučajeve.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply