Connect with us

Kosovo

PKS: Bezobzirna krađa Srpske liste

Objavljeno

-

Rezultat, kao i sve radnje koje su sprovedene prije i na dan samih izbora, najbolja su potvrda da je odluka Partije kosovskih Srba da ne uzme učešće u ovom procesu ispravna i jedina logična, oglasili su se iz ove stranke nakon prošlonedeljnih izbora.

Na kosovskim parlamentarnim izborima održanim 14. feburara ubedljivu pobedu je odnelo Samoopredeljenje. U srpskim sredinama na Kosovu najveću podršku je, kao što je bilo i očekivano, zadobila Srpska lista. Međutim, u većini od 10 srpskih opština na drugom mestu bila je GI „Ujedinjena Zajednica“ Adrijane Hodžić ispred bošnjačke zajednice, dok su dve građanske inicjative ispred srpske zajednice – GI SDS i GI SPO zadobile ukupno oko 2.000 glasova.

„U nedjelju 14.02.2021 bili smo svedoci jedne bezobzirne krađe glasova i izbornog inženjeringa u srpskim sredinama na Kosovu. Izlaznost veća nego i u Severnoj Koreji ili Belorusiji potvrdila je i ovoga puta da je krađa glasova bila jača od „demokratskih institucija Kosova. Posebno zabrinjavajuća je činjenica da je u srpskim sredinama ograman broj glasova, koji se meri u hiljadama, dato za jednu nesrpsku izbornu listu (UZ-AH Udruženi zajedno-Adriana Hodžić)“, poručuju iz Partije kosovskih Srba.

Kažu da je ova „bezobzirna krađa“ za koju optužuju Srpsku listu, kao i „poklanjanje“ srpskih glasova bošnjačkoj listi – „najveća izdaja Srba na Kosovu i govori o potpunom gubitku razuma i morala kod ‘rukovodstva’ Srpske liste“.

„Oni koji su za izdajnike bez ijednog dokaza proglašavali više puta pokojnog Olivera Ivanovića, Aleksandra Jablanovića, Slobodana Petrovića, Nenada Rašića, Radu Trajković i mnoge druge, tvrdeći da će ti ljudi dobiti glasove Albanaca, a, što se nikada i nigde nije ni dogodilo…. ovoga puta načinili su najveću izdaju prema „svom“ narodu, dajući glasove Adrijani Hodžić“, dodaju iz ove stranke.

Za Hodžić kažu da je „uvredila i obmanula sve Bošnjake na Kosovu prihvatajući takvu igru Srpske liste i pokradene srpske glasove, sa svih onih biračkih mesta gde nikada nije bilo ni jednog jedinog Bošnjaka“.

Kako kažu „duh iz boce je pušten“ te je albanskim partijama sada „nesumljivo dato pravo da na sledećim izborima imaju svoje ‘Srpske liste’ kojima će poklanjati albanske glasove i tako eventualno iz politike izbaciti autentične srpske političke stranke“.

Najavili su da će u narednom periodu pokrenuti „političku akciju na utvrđivanju izvršioca ove izborne krađe u srpskim sredinama“.

Zatražili su od nadležnih institucija da reaguju, il u krajnjoj liniji izvrše popis stanovništva u većinski srpskim sredinama.

„Da jednom bez prevara i zabluda utvrdimo koliko nas stvarno ima, a pritom i koliko ima Bošnjaka u većinski srpskim sredinama“, precizirali su.

(Kossev)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply