Connect with us

Kosovo

PIK pokreće slučaj protiv policajca zbog objave na FB

Objavljeno

-

Nakon članka koji je kosovski policajac podelio na društvenim mrežama i u kojem se Oslobodilačka vojska Kosova naziva zločinačkom, institucije koje se bave prekršajima policijskih službenika započele su postupak u vezi sa ovim slučajem.

Inspektorat kosovske policije pokrenuo je slučaj. PIK je tražio od policije tretman u disciplinskom aspektu.

„Pozivajući se na vaš zahtjev, obaveštavamo vas da je PIK nakon objavljivanja ove vijesti u medijima po službenoj dužnosti pokrenuo slučaj koji je prosljeđen Kosovskoj policiji na proveru – da li je dotična osoba policajac i postupanja u istom slučaju, potom u smislu administrativne disciplinske mjere“, kaže se u odgovoru PIK-a mediju Reporteri, prenosi Kossev.

Fejsbuk stranica pod nazivom Gračanica-KiM nedavno je objavila članak o bici na Košarama gdje je Oslobodilačka vojska Kosova označena kao zločinačka vojska.

„Na današnji dan prije dvadeset dve godine, započela je bitka na Košarama. Bitka na jugoslovensko-albanskoj granici koja je trajala 67 dana, bitka koja je odnela 108 života, braće, heroja, OBILIĆA. Jedna od najtežih borbi u novijoj istoriji srpske vojske koja je postala simbol odbrane otadžbine. Na Veliki petak, tog 9. aprila, zločinačke snage terorističke tzv.Oslobodilačke vojske Kosova, regularne vojske Albanije i NATO-a predvođenog Amerikancima, koji su davali vazdušnu podršku, pokrenule su veliku ofanzivu na karaulu Košare, na granici tadašnje SRJ i Albanije.

Neprijatelj je u tom trenutku bio višestruko nadmoćniji, pa se oko 1.500 srpskih vojnika branilo od napada hordi koje su brojale između čak 5.000 i 6.000 Albanaca“, kaže se, između ostalog u tekstu koji je objavljen.

Ovaj članak u kojem se OVK opisuje kao zločinačka vojska, podelio je policajac kosovski Srbin.

A. T. (ime i prezime objavljeno u članku Gazeta Express prim. red.) je u svom opisu na Fejsbuku napisao da radi kao policajac u Kosovskoj policiji.

Podsjetimo, više policajaca je suspendovano zbog objava ili komentara koje su postavljali na društvenim mrežama, a za koje se procenjuje da štete imidž policije.

(Gazeta express, Kossev)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply