Connect with us

Kosovo

Peć: Medicinske sestre su tukle stariju ženu, ismijavale i snimale nasilje

Objavljeno

-

Danas je na društvenim mrežama objavljen užasan snimak zabilježen u domu za stare u Peći. Na snimku se vidi kako tri medicinske sestre tuku stariju ženu.

Na snimku skandaloznog čina vidi se kako jedna od medicinskih sestara šamara staricu, dok se ostale ismijavaju i snimaju nasilje nad staricom.

Nakon snimka stižu reakcije javnosti, a uskoro se očekuje od organa bezbjednosti da uhapse sve zdravstvene radnike uključene u ovaj slučaj.

Tužilaštvo je saopštilo da je po ovom pitanju angažovalo dva državna tužioca i ovlastilo Policiju Kosova da preduzme potrebne zakonske mjere protiv lica koja su počinila ovo krivično delo.

Tužilaštvo je naglasilo da će u zakonskom roku razmotriti mogućnost podnošenja zahtjeva za određivanje mjere pritvora nadležnom sudu i da će u vezi sa ovim krivičnim predmetom biti preduzete sve potrebne istražne radnje.

Policija sa dodatnim detaljima: Napad na staricu dogodio se prije 5 dana, uhapšene su tri osobe

Napad medicinske sestre na staricu u Domu za stare u Peći dogodio se prije pet dana, 29. oktobra, saopštila je Kosovska policija.

Policija je do sada uhapsila tri osobe umešane u ovaj slučaj, jer se na danas objavljenom snimku, osim medicinske sestre koja je napala staricu, nalaze i druge osobe koje nisu reagovale na sprečavanje napada”, rekao je portparol policije za region Peći Fadil Gaši.

„U ovom slučaju uhapšene su tri osobe iz tog centra za stara lica. Slučaj se dogodio u subotu, 29. oktobra, a tri uhapšene osobe terete se za različita krivična dela. Jedna osoba je uhapšena zbog krivičnog dela ‘napad’, jedna zbog krivičnog dela ‘pomaganje u izvršenju napada’ i treća osoba zbog krivičnog dela ‘neovlašćeno snimanje'”, rekao je Gaši.

Gaši je, između ostalog, saopštio da je po nalogu tužioca osumnjičenim licima određeno zadržavanje do 48 sati.

Dom za stara lica u Peći ‘Orenda’ suspendovao je četiri medicinske sestre zbog ovog slučaja.

U odluci ovog centra navodi se da je Aurona Pelaj suspendovana zbog nasilje nad staricom.

Što se tiče ostalih medicinskih sestara, u obrazloženju se navodi da su bile u smeni sa njom i da slučaj nisu prijavile nadležnom licu.

https://www.youtube.com/watch?v=OlGWhRuwKzo