Connect with us

Kosovo

Osmani: Srbija izvor svih “non pejpera”, nemojmo upasti u takvu zamku

Objavljeno

-

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani izjavila da pažljivo čitanje “non pejpera” i ideja predstavljenih u njima (kao što su promjena granica, stvaranje autonomnih regija …) jasno pokazuju da je pravi izvor svih ovih dokumenata Srbija.

“Ovo je stara strategija opasnog i destabilizujućeg cilja Srbije, ali i Rusije, koja se sada ponavlja, kako bi se takav pristup normalizovao i postao dio dnevne rasprave, a zatim i dijaloga” napisala je Osmani.

Predsjednica poziva na oprez da ne upadnu u takvu zamku.

“Nemojmo upasti u takvu zamku. Vjerujmo svojim saveznicima, ali prije svega vjerujemo sebi. Odbijmo takve “non pejpere”, oni neće moći utvrditi naše postupke niti napredak dijaloga.”

“Pažljivo čitanje ovih “non pejpera” i ideja predstavljenih u njima (kao što su promjena granica, stvaranje autonomnih regija …) jasno pokazuje ko je pravi autor ovih dokumenata”, smatra Osmani.

Na kraju kaže da nijedan “non-pejer” ne može promeniti prioritete ili pravedne zahtjeve u odnosu na Srbiju.

“Danas je dan kada se prisjećamo svojih najmilijih čiju sudbinu još uvijek ne znamo. Sve dok traje naša tuga za njima, odgovor na sudbinu nestalih je u Srbiji. Nijedan “non-pejer” ne može promeniti naše prioritete ili naše pravedne zahtjeve u odnosu na Srbiju: razjašnjavanje sudbine nestalih, pravda i odšteta za ratnu štetu”, napisala je Osmani na Fejzbuku.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply