Connect with us

Kosovo

Osmani najavljuje tužbu protiv pojedinih portala

Objavljeno

-

Juče je objavljeno da su SAD odlučile da pozovu Kosovo na Samit demokratije koji je organizje američki predsjednik Džo Bajden. Osmani demantuje i najvljuje tužbu protiv portala koji su objaviili vijest da je poziv stigao zbog obećanja da će manastiru Visoki Dečani zauzvrat biti vraćena zemlja.

Iako poziv Kosova još nije u potpunosti potvrđen, ni od strane iz vlade niti iz drugih institucija, izvori Gazete Metro u Ministarstvu spoljnih poslova, naveli su, da bi Kosovu bio upućen poziv, mora da se ispune i neke zahtjeve. Prema ovim izvorima, predsjednica Vjosa Osmani je obećala da će sprovesti odluku Ustavnog suda vezanu za manastir Visoki Dečani.

Prije četri godine, Ustavni sud Kosova doneo je odluku po kojoj se manastiru Dečani priznaje vlasništvo nad 24 hektara zemlje. Ali, ova odluka nikada nije sprovedena od strane ove opštine.

Osmani je obećala državnom podsekretaru SAD Viktoriji Nuland da će se to ostvariti kada se prije dva dana razgovarale u Americi, navodi Gazeta Metro, a prenosi Ekonomija onlajn.

Ovu informaciju na službenom Fejsbuk profilu demantovala je predsjednica Vjosa Osmani

Osmani demantuje da je u zamjenu za poziv za učešće na Samitu demokratije obećala povraćaj zemljišta manastiru Visoki Dečani na osnovu odluke Ustavnog suda Kosova.

“Lažna je vijest objavljena na pseudoportalima ‘Periskopi’, ‘Ekonomia onlajn’, ‘Gazeta Metro’ itd. da sam navodno obećala zemljište manastiru Dečane ili za bilo koga drugog u zamjenu za poziv na Samit za demokratiju SAD. Preduzeću sve mjere, podneću tužbu protiv ovih portala i svakog drugog ko je objavljivao ili objavljuje takvu propagandu. Kosovo zaslužuje da bude pozvano jer je demokratsko. Naši američki prijatelji nisu ti koji su ikada tražili kosovsku zemlju. Vrijeme onih političara koji su zemlju Kosova stavili na tržište je jednom zauvek prošlo”, napisala je predsednica Kosova Vjosa Osmani na Fejsbuku.

(RTK2, Ekonomia online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply