Connect with us

Kosovo

Osmani, Kurti i Konjufca odali počast Majci Terezi: Nikada nije zaboravila albanski narod

Objavljeno

-

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani tokom odavanja počasti kod spomenika Majke Tereze u Prištini istakla je da se nje svi sjećaju kao majke koja je dala primer, ne samo Albancima, već celom svetu, prenosi Reporteri.

Osmani je na obilježavanju 25. godišnjice od smrti Majke Tereze istakla da je pružanje pomoći onima kojima je ona najpotrebnija, zvezda vodilja u njihovom svakodnevnom kosovskih vlasti.

„Danas sa velikim ponosom obilježavamo sav rad koji je Majka Tereza ostavila za sobom pokazujući da su ljubav, poštovanje i pomoć drugima ono što uvek treba da bude zvezda vodilja u našem svakodnevnom radu“, istakla je Osmani.

Predsjednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca je dodao da je primer Majke Tereze inspirisao milione ljudi širom sveta, i da ona nikada nije zaboravila albanski narod.

“Ona je uvek bila bliska našem narodu u najtežim danima, čak i pred najvećim svetskim liderima, kada god je bilo potrebno pokretala je naše pitanje“, rekao je Konjufca.

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da je Majka Tereza postala majka celog svijeta.

„Majka Tereza ​​je dala sve od sebe i ništa od sveta nije uzela. Na ovaj način je afirmisala našu naciju jer je žrtvovanje tradicionalna vrednost albanskog naroda“, naglasio je Kurti.

(Reporteri, Kosovo online)