Connect with us

Kosovo

Osmani: Ako Srbija pokuša da napadne Kosovo suočiće se i sa KBS i sa NATO

Objavljeno

-

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani rekla je da su sve bezbjednosne institucije spremne da reaguju u slučaju bilo kakvog napada na Kosovo i da se za to već dugo pripremaju operativni planovi, prenosi Kljan Kosova.

“Ako Srbija razmišlja o napadu na Kosovo, oni dobro znaju da se suočavaju ne samo sa vojskom i policijom Kosova, već i sa vojskom NATO, jer vojska NATO ima pun mandat da zaštiti svaki kutak granica Republike Kosovo, posebno onih na sjeveru”, rekla je Osmani u emisiji Rubikon.

Ona je navela da je obavestila kosovske partnere da ukoliko Kosovo bude napadnuto, odnosno u slučaju agresije i rata, KBS ima pun mandat da deluje u svakom uglu Kosova jer su, navela je, kosovski ustav i zakoni iznad svega.

Osmani je rekla da su bezbjednosne institucije, počev od Kosovske policije sa svim njenim jedinicama, do obaveštajnih struktura i KBS koje, navela je da imaju mandat da štite građane, suverenitet i teritorijalni integritet zemlje, spremne da reaguju u situacijama bilo kakvog napada.

Prema njenim riječima, tendencije destabilizacije regiona nisu otpočele danas, tako da bezbjednosne institucije imaju punu podršku političkih institucija i dugo pripremaju operativne planove i sve ostalo što je potrebno.

“To ne znači da nam ne treba podrška naših partnera ako se suočimo sa agresijom Srbije, koja je kao država godinama ulagala enormno u svoju vojsku u cilju agresije, a ne odbrane”, rekla je Osmani.

(Klan Kosova, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply