Connect with us

Lokalne

Opština Dragaš obezbjedila sanitetsko vozilo za potrebe ambulante u Restelici

Objavljeno

-

Predstavnici Opštine Dragaš posjetili su ambulantu u Restelici, gdje se izvode radovi na proširenju ambulante u vrijednosti od 35 hiljade evra.

Nakon obilaska radova, direktor zdravstva, Behar Brenoli je svečano uručio ključeve od novog sanitetskog vozila koje je kupljeno od budžeta Direktorijata zdravstva Opštine Dragaš. Vrijednost ovog vozila je oko 40 hiljada evra. Vozilo je opremljeno potrebnom opremom za transport bolesnika.

Brenoli je prilikom uručivanja vozila obraćajuće se prisutnima naglasio da je ovo vozilo namjenjeno za potrebe ambulante, a naravno ono će služiti mještanima Restelice, koji će u hitnim slučajevima biti transportovani do Dragaša ili Prizrena, u zavisnosti od procjene ljekara. On je takođe naglasio da je kupljeno i novo sanitesko vozilo za transport bolenika koji idu na dijalizu. Takođe i vrijednost ovog vozila iznosi oko 41 hiljada evra.

Gradobačelnik Opštine Dragaš je u svom obraćanju kazao da Opština Dragaš ulaže velike napore da uspješno realizuje sve projekte koji su planirani za ovu godinu.

“Kao što se može vidjeti danas smo nakon svih procedura kako vam je objasnio i direktor donijeli vozilo. Bilo je potrebno pripremiti dokumentaciju registrovati vozilo i objezditi zimske gume za vozilo. Naravno za sve postoji procedura. Lako je pisati na društvenim mrežama kako neko opstruiše projekte za Restelicu, bez dokaza i odgovornosti za iznesene neistine. Ti isti se nakon toga hvale kako se zbog njihovih pisanja po društvenim mrežama odmah realizuju projekti za Restelicu. To je zaista smješno i znam da niko ne vjeruje takvim lažima i manipulacijama”, kazao je Dželadini.

“I u Gori i u Opolju imamo projekte na kojima se još radi. Prošle nedjelje smo u Opolju asfaltirali put, i niko iz tog sela nije pitao zašto sada asfaltiramo put, što to nismo ranije uradili. Niko iz tog sela nije rekao da je u pitanju opstrukcija. To se samo izgleda ovdje čuti od strane par ljudi, koji se hrane senzacionalnim vijestima. I u drugim selima Gore imamo još projekata koji su u fazi realizacije i niko nije od njih rekao da je u pitanju opstrukcija, samo ovdje par osoba pokušavaju da se Restelica prikaže žrtva, a da su oni spasioci”, kazao je gradonačelnik.

“Kao što znate u toku su radovi na asfaltiranju puta prema Strezimiru. Ako me pitate zašto je kasno počela firma da realizuje projekat reći ću vam da su sve kompanije na Kosovu čekale odluku Vlade Kosova da se kompanijama poveća cijena za 30 %, jer je u međuvremenu došlo do poskupljena građevinskom materijala. Vlada je najavila povećanje od 20 % i mi smo zamoli kompaniju da nam izađe u susret i završi asfaltiranje ovog puta. Opet su pojedinci govorili kako neko hoće da pokrade Restelicu. Sve su ovo netačne informacije i ja vam obećavam da dok sam ja na čelu Opštine neću dozvoliti nikakve malverzacije, i ovom prilikom se zahvaljujem mojim direktorima, potpredsjedniku, šefu kancelarije na dobroj saradnji i njihovim aktivnostima da sve projekte uspješno realizujemo. Ovom prilikom želim vas obavijestiti da smo za narednu godinu osigurali još 200 hiljada evra od strane Kancelarije premijera kako bi završili asfaltiranje posljednjeg kilometra puta prema Restelici”, kazao je gradonačelnik Opštine Dragaš, Bedžet Dželjadini.

(Gorapress)