Connect with us

Kosovo

Opština Dragaš bez struje – Isključenja struje tokom Bajrama, ništa novo

Objavljeno

-

Kao gotovo svih prethodnih, i ovog Bajrama došlo je do prekida u snabdevanju električnom energijom u opštini Dragaš. Ovoga puta cijela opština je bila bez struje od četvrtka oko 03.00 sati. Od juče popodne, prekidi su česti i traju do trenutka pisanja ovog teksta.

Ni pet stotina sati bez struje tokom prošle godine nisu dovoljni da skrenu pažnju rukovodiocima u Keku i Kedsu, niti regulatornoj kancelariji, da napokon ulože napore da se ovaj dugogodišnji problem riješi i da se stanovništvu ovih prostora pruži kvalitetna usluga i redovno snabdjevanje električnom energijom.

Godinama, stanje sa strujom u Dragašu je katastrofalo i nepodnošljivo, posebno u brdskom regionu, na dalekovodu od Dragaša do Restelice, koji pokriva osam sela, gdje živi više od 10 hiljada stanovnika.

Nedavno smo čuli od direktora Kedsa Bujara Jupaja na sastanku u Restelici, da je ostalo još oko 10 km da se zamjene stare i dotrajale bandere i kablovi iz doba Jugoslavije, s početka 60-ih godina.

Kada će ovo biti urađeno, ne znamo. Mnoga obećanja do sada nisu ispunjena.

Krajnje je vrijeme da neko iz vrha, lokalni političari, i predsjednici stranaka koje djeluju na našim prostorima dignu glas i traže da se konačno obezbjede normalni uslovi za život. Živimo u 21. vijeku, a još uvijek nemamo osnovne elementarne uslove za život. Ako danas postoji ozbiljan razlog za odlazak sa Kosova, onda je to život bez struje, samim tim bez interneta i svega što on nudi, što je neophodno za život i normalno funkcionisanje u današnjem svijetu.