Connect with us

Lokalne

Novi talas snježnog nevremena u Dragašu

Objavljeno

-

07. 02. 2022. negdje u poslijepodnevnim satima, došlo je do promjene vremenskih prilika na području opštine Dragaš. Prethodna dva tri dana vrijeme je bilo znatno toplije, pa su se snjegovi vidno počeli topiti. Međutim, zima ponovo je pokazala zube. Nakon lagane kiše počeo je snijeg, koji je nakon samo jednog sata pokazao sav raskoš. Vjetar, snijeg smetovi na putevima… .

U međuvremenu, lokalani putevi u naseljima na većoj nadmorskoj viisni postaju neprohodni. Količina snijega nije prevelika, ali vjetrovi stvaraju smetove i pojedine deonice na lokalnim putevima su teško prohodne.

Ukoliko padavine nastave ovim intenzitetom, a ukoliko ekipe za održavanje puteva ne budu aktivne preko noći i jutra, malo ko moćiće će doći u Dragašu.

Stanje na regionalnim pravcima ka Brodu, Restelici i Zaplužuju je znatno drugačije.

Ono što je primjetno u proteklih nekoliko dana, to je nedovoljan angažman ekipa na terenu kako bi se snjegovi sa puteva uklonili dok sunce u mnogome čini podlogu mekšom i lahkom za čišćenje. Novi snijeg nakon starih naslaga samo će dodatno otežati kretanje na lokalnim putevima, pa će i sa lancima biti otežan saobraćaj po istim.

Gradonačelnik Dragaša, Bedžet Dželjadini uputio je apel putem Fejzbuka.

“Apelujem i pozivam ljude koji imaju mehanizaciju za otvaranje puteva od snijega da izađu i otvore puteve unutar svojih lokaliteta i šire.
Uslijed obilnih padavina, opšina nije u mogućnosti da na vrijeme otvori puteve prema svim selima. Neka je Bog sa nama!”, napisao je Dželjadini.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply