Connect with us

Region

Novi masakr u Srbiji: Najmanje 8 mrtvih i 15 ranjenih u Mladenovcu

Objavljeno

-

Srbijanska policija je opkolila muškarca (21) koji je večeras otvorio vatru u Mladenovcu kod Beograda prilikom čega je ubio najmanje osam osoba.

Pucnjava se dogodila nakon 23 sata u selu Dubona kod Mladenovca kada ja napadač otvorio vatru u školskom dvorištu. On je tu bio sa prijateljima, a nakon što su se posvađali otišao je kući po oružje i otvorio pucnjavu.
Odmah je objavljena informacija da je ubio 21-godišnjeg policajaca i njegovu mlađu sestru, a naknadno da ima još šest mrtvih. Broj mrtvih konstantno raste te se informacije o ubijenima razlikuju na srbijanskim medijima.

Pucnjavu iz automatske puške je nastavio i prilikom bijega pa je tako pucao po gradu, prilikom čega je prema srbijanskim medijima upucao 18 osoba no informacije se mijenjaju kako policija otkriva nove slučajeve. Navodno je najmanje 25 ranjenih kada se sabere incident ispred škole te u selima gdje je nasumično pucao.

Potjernica je odmah nakon pucnjave raspisana za Urošem Blažićem, a brojni putevi u okolini Beograda i Mladenovca su blokirani zbog potjere. On je navodno pobjegao Mercedesom da bi naknadno promijenio vozilo.

Opkoljen je u selu Šepšina gdje puca na policiju i odbija da se preda. Stigla je i Žandarmerija sa više od 20 vozila, a lokaciju nadlijeću i helikopteri.

U selu se svako malo čuju pucnjave, ali i kuknjava šokiranih i unesrećenih građana.

Srbiju je jučer inače potresla strašna tragedija kada je mlađi maloljetnik (13) pokrenuo pucnjavu u svojoj školi na Vračaru gdje je ubio osam vršnjaka i radnika osiguranja.

Policija je zbog težine slučaja pojačala prisutnost u školama, a tokom dana je iz više od 20 škola u Srbiji prijavljen incident.