Connect with us

Kosovo

Mehaj: Kosovo zauzelo jasan stav protiv ruske politike

Published

on

Ministra odbrane Armenda Mehaja, tokom zvanične posjete Italiji, uz vojne počasti primio je ministar odbrane ove zemlje Gvido Krozeto.

Na ovom sastanku, ministar Mehaj i njegov italijanski kolega razgovarali su o saradnji u oblasti odbrane, obrazovanja i obuke vojnika KSB-a u specijalizovanim oblastima, specijalnim snagama, avijaciji i medicini.

Takođe, ministar Mehaj je još jednom izrazio spremnost da obezbedi obuku u oblasti urbane potrage i spasavanja, deminiranja i eliminacije opasnih materija.

Između ostalog, na ovom sastanku bilo je riječi i o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, ratu u Ukrajini i značaju jedinstva u podršci Ukrajinacima u borbi protiv ruskog agresora.

“Ministar Mehaj je ponovio da je Kosovo zauzelo jasan stav protiv ruske politike i kontinuirano, kao deo Kontakt grupe za zaštitu Ukrajine, istakao da Kosovo nudi sve što je moguće, u okviru svojih mogućnosti uključujući prihvat izbjeglica, kao i integraciju ukrajinskih novinara na Kosovu, kao i obezbjeđivanje obuke sa specijalističkim instruktorima Međunarodnog centra za potragu i spasavanje”, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ministar Mehaj zahvalio se ministru Krozetz na dosadašnjoj podršci koju je pružila italijanska država, obećavajući da će nastaviti produbljivanje ove saradnje, koja je u funkciji održavanja mira i ukupne stabilnosti.

Pored ministra odbrane Armenda Mehaja u zvaničjoj posjeti Italije su i zamjenik komandanta KSB-a, general-major Enver Cikaći, ​​ambasador Kosova u Italiji Ljendita Hadžitasimi i visoki zvaničnici Ministarstva odbrane.

(RTKLive)