Connect with us

Kosovo

Mehaj: Kosovo zauzelo jasan stav protiv ruske politike

Objavljeno

-

Ministra odbrane Armenda Mehaja, tokom zvanične posjete Italiji, uz vojne počasti primio je ministar odbrane ove zemlje Gvido Krozeto.

Na ovom sastanku, ministar Mehaj i njegov italijanski kolega razgovarali su o saradnji u oblasti odbrane, obrazovanja i obuke vojnika KSB-a u specijalizovanim oblastima, specijalnim snagama, avijaciji i medicini.

Takođe, ministar Mehaj je još jednom izrazio spremnost da obezbedi obuku u oblasti urbane potrage i spasavanja, deminiranja i eliminacije opasnih materija.

Između ostalog, na ovom sastanku bilo je riječi i o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, ratu u Ukrajini i značaju jedinstva u podršci Ukrajinacima u borbi protiv ruskog agresora.

“Ministar Mehaj je ponovio da je Kosovo zauzelo jasan stav protiv ruske politike i kontinuirano, kao deo Kontakt grupe za zaštitu Ukrajine, istakao da Kosovo nudi sve što je moguće, u okviru svojih mogućnosti uključujući prihvat izbjeglica, kao i integraciju ukrajinskih novinara na Kosovu, kao i obezbjeđivanje obuke sa specijalističkim instruktorima Međunarodnog centra za potragu i spasavanje”, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ministar Mehaj zahvalio se ministru Krozetz na dosadašnjoj podršci koju je pružila italijanska država, obećavajući da će nastaviti produbljivanje ove saradnje, koja je u funkciji održavanja mira i ukupne stabilnosti.

Pored ministra odbrane Armenda Mehaja u zvaničjoj posjeti Italije su i zamjenik komandanta KSB-a, general-major Enver Cikaći, ​​ambasador Kosova u Italiji Ljendita Hadžitasimi i visoki zvaničnici Ministarstva odbrane.

(RTKLive)