Connect with us

Kosovo

Naša Inicijativa: Napad na bošnjačkog učenika u Prizrenu samo još jedan u nizu

Objavljeno

-

Naša Incijativa osudila je napad na bošnjačkog učenika koji se dogodio 28. maja u blizini OŠ “Ljek Dukađini” u Prizrenu tokom polaganja Nacionalnog testa.

“Ovaj napad je samo još jedan u nizu koji se dešava nad bošnjačkom djecom. Nažalost institucije za krivično gonjenje nisu završile svoj dio posla shodno odgovornošću i obavezama”, navodi se u sapštenju Naše Inicijative.

Naša Inicijativa zahtjeva od institucija da u najkraćem roku počinioce izvedu pred lice pravde. Osim počinioce napada u Prizrenu, Naša Incijativa traži i pravdu za napadnuto djete u Vitomirici, kao i napad na djecu u Mitrovici i još mnogo napada koji su izvršeni od strane vršnjaka albanske nacionalnosti.

“Zaista je žalosno da vrh Vlade Kosova ne preduzima ništa konkretno u rasvjetljavanju slučajeva gore pomenutih, smatramo da davanje formalnih saopštenja za medije nije dovoljno i da shodno poziciji treba iskoristiti pravne mehanizme za odbranu i promovisanje ljudskih prava i osnovnih sloboda na bazi Ustava Republike Kosova i Zakona na snazi.
Nadamo se da će Policija, Tužilaštvo i Sud reagovati po službenoj dužnosti i da ovaj slučaj neće završiti kao i mnogi drugi, rečenicom: ‘Istraga se nastavlja'”, navodi se u sapštenju GO Naše Inicijative.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply