Connect with us

Kosovo

Murati: Vlada će pomoći preduzećima plaćanje zakupa i isplatu zarada zaposlenima

Objavljeno

-

Ministar finansija Hekuran Murati istakao je da je osnovna ideja paketa pomoći preduzećima koja su pretrpela ekonomsku štetu zbog pandemije koronavirusa, finansiranje plata zaposlenih i plaćanje zakupa, prenosi Koha.

Murati je dodao da je cilj vlade očuvanje ekonomske stabilnosti i radnih mjesta na Kosovu.

“Imamo i poseban paket mjera usmeren na sektore koji ne čine značajan dio ekonomije. Osnovna ideja je da podržimo plaćanje zakupa i zarada zaposlenih. Cilj je prije svega očuvanje radnih mjesta i ekonomske stabilnosti”, rekao je Murati.

Ministar finansija naglasio je da je riječ o hitnoj pomoći, koja će trajati do potpunog izlaska iz ekonomske krize.

“Ne radi se samo o paketu za oporavak, već o hitnim akcijama za pomoć privredi. Ne doživljavajmo trenutne mjere kao nešto restriktivno, već kao pripremu za ljeto koje nas očekuje. Želimo da iskoristimo sve raspoložive kapacitete. Paket mjera za oporavak biće okončan kada izađemo iz vanredne situacije. Ovdje nije riječ o dugoročnom paketu pomoći”, precizirao je Murati.

On je dodao da predstoji određivanje preciznih kriterijuma za dodelu pomoći.

“Iznos sredstava koji će biti dodeljen preduzećima još nije određen, jer neki kriterijumi još nisu precizirani, pošto se preduzeća još nisu prijavila za pomoć. Finansijska sredstva se mogu dobiti i iz drugih vladinih programa i mogu se koristiti u svrhe ekonomskog oporavka”, pojasnio je Murati.

(Koha ditore, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply