Connect with us

Kosovo

Ministar zdravlja S. Makedonije traži od Kosova da preispita nove mjere

Objavljeno

-

Ministar zdravlja Sjeverne Makedonije Bekim Sali je tokom razgovora sa kosovskim kolegom Rifatom Ljatifijem, zatražio da Vlada Kosova preispita svoju odluku o novim antikovid merama, prenosi Kljan Kosova.

Sali je na Fejsbuku napisao da je tokom razgovora izrazio zabrinutost zbog građana Sjeverne Makedonije koji imaju porodične, poslovne i druge obaveze povezane sa Kosovom, a koji usljed novih mjera ne mogu da uđu na Kosovo.

Takođe, kako se ističe u objavi, Sali je od Ljatifija tražio da Vlada Kosova preispita odluku o novim merama, jer je prema njegovim rečima, situacija sa pandemijom na Kosovu skoro ista kao i u Sjevernoj Makedoniji.

„Zamolio sam svog kolegu Ljatifija da preispita ovu odluku i potraži drugi način da zaštiti zdravlje građana obe zemlje, ali i da ne ometa njihovu slobodu kretanja“, napisao je Sali, prenosi Kljan Kosova.

Nove mjere Vlade Kosova protiv pandemije za strane državljane propisuju da moraju da podnesu dokaz o vakcinaciji sa sve tri doze antikovid vakcine, ili da imaju negativan test ne stariji od 48 sati.

(Klan Kosova, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply