Connect with us

Kosovo

Ministar zdravlja S. Makedonije traži od Kosova da preispita nove mjere

Published

on

Ministar zdravlja Sjeverne Makedonije Bekim Sali je tokom razgovora sa kosovskim kolegom Rifatom Ljatifijem, zatražio da Vlada Kosova preispita svoju odluku o novim antikovid merama, prenosi Kljan Kosova.

Sali je na Fejsbuku napisao da je tokom razgovora izrazio zabrinutost zbog građana Sjeverne Makedonije koji imaju porodične, poslovne i druge obaveze povezane sa Kosovom, a koji usljed novih mjera ne mogu da uđu na Kosovo.

Takođe, kako se ističe u objavi, Sali je od Ljatifija tražio da Vlada Kosova preispita odluku o novim merama, jer je prema njegovim rečima, situacija sa pandemijom na Kosovu skoro ista kao i u Sjevernoj Makedoniji.

„Zamolio sam svog kolegu Ljatifija da preispita ovu odluku i potraži drugi način da zaštiti zdravlje građana obe zemlje, ali i da ne ometa njihovu slobodu kretanja“, napisao je Sali, prenosi Kljan Kosova.

Nove mjere Vlade Kosova protiv pandemije za strane državljane propisuju da moraju da podnesu dokaz o vakcinaciji sa sve tri doze antikovid vakcine, ili da imaju negativan test ne stariji od 48 sati.

(Klan Kosova, Kosovo online)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *