Connect with us

Kosovo

Ministar zdravlja o novim antikovid mjerama

Objavljeno

-

Premijer Aljbin Kurti zajedno sa ministrom zdravlja Rifatom Ljatifijem održao je konferenciju za medije povodom situacije sa pandemijom.

Ljatifi je ovom prilikom predstavio nove anti-kovid mjere, pri čemu je poručio da bi građani trebalo da budu vakcinisani kako bi koristili javni i privatni prevoz, išli u tržne centre i restorane.

Nove mjere koje je predstavio ministar Latifi:

Sva lica koja ulaze u Republiku Kosovo moraju posedovati potpunu potvrdu o vakcinaciji. Kada se osoba vakciniše jednom dozom, biće potreban negativan RT-PCR test ili dokaz da je osoba preleža Kovid.

Od 3. januara 2022. godine za ulazak u Republiku Kosovo važiće samo dokaz o potpunoj vakcinaciji. Da bi se podstakla vakcinacija i olakšao pristup vakcinaciji, mobilni timovi za vakcinaciju biće raspoređeni na Prištinskom aerodromu i glavnim kopnenim graničnim prelazima.

Sada kada je počela vakcinacija građana starijih od 12 godina, od zahteva za posedovanjem jednog od navedenih dokaza, biće pošteđena lica mlađa od 12 godina, kao i lica sa medicinskim dokazima. Oni moraju imati negativan RT-PCR test ne stariji od 48 sati.

Da bi se izbegla preoptrećenost bolnica, zatvaranje škola i privrede, zaposleni u javnim i privatnim ustanovama, putnici u javnom i privatnom prevozu, učenici i studenti, korisnici tržnih centara i gastronomije, biće potrebni dokazi o potpunoj vakcinaciji i delimičnoj, uz negativan PCR rezultat.

(Gszeta ekspres, RTK2)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply