Connect with us

Kosovo

Ministar Murati: Nagradićemo građane koji štede struju

Objavljeno

-

Ministar finansija i transfera Hekuran Murati izjavio je da žele da podstaknu građane da koriste struju noću, kako bi se smanjila potreba za uvozom, prenosi Ljajmi.

“Željeli smo da podstaknemo građane da koriste struju noću, kako bismo smanjili potrebu za uvozom. Uvoz je toliko skup da ga je previše bolno platiti”, rekao je Murati.

Ministar je dalje rekao kako su ministri poslali svoje komentare u vezi sa predlozima RUE.

“Posljednjih nedjelja bilo je dosta diskusija i debata, ali bitno je šta je zvanično poslato kao komentar i predlog. Video sam konkretan predlog, koji kaže da su sve njihove pritužbe i zamjerke vezane za politička pitanja, ali ne i da imamo rješenje za ovaj problem“, dodao je on.

On je, međutim, najavio da se osmišljavaju dodatne mjere radi uštede električne energije.

“Osmišljavamo i dodatne mjere u smislu uštede električne energije. Nije to nepotrebna potražnja za energijom, nego je neophodna, jer nas uvoz previše košta. Za nas je bolje da novac ostane našim građanima, nego da ide u Mađarsku ili gdje god se kupuje struja. Ta mjera ima veze sa činjenicom da svako ko uspe da smanji potrošnju u odnosu na isti mjesec prethodne godine, proporcionalno će biti subvencionisani“, izjavio je Murati.

Hekuran Murati je rekao i ako porodica uspje da uštedi 10 odsto struje tokom dana, isti procenat bi država subvencionisala u celom računu koji ta porodica ima za odgovarajući mjesec.

(Lajmi, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply