Connect with us

Kosovo

Lumir Abdixhiku izabran za novog predsjednika DSK

Objavljeno

-

Odlukom delegata na današnjoj Osmoj izbornoj skupštini Demokratskog saveza Kosova novi predsjednik ove partije je Ljumir Abdidžiku.

Za Abdidžikua je glasalo 190 delegata, a izborom na ovu funkciju, sa svojih 37 godina, postao najmlađi predsjednik DSK u historiji ove stranke.

On je zvanično deo DSK od 2017. godine i ovu stranku je tri puta predstavljao kao poslanik u kosovskoj skupštini.

U današnjoj trci za prvog čovjeka DSK protivkandidati Ljumira Abdidžikua su bili Ljutfi Haziri koji je dobio podršku 110 delegata, dok je Besian Mustafa osvojio 16 glasova.

Novoizabrani lider Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžiku “zahvalio je na podršci koju je dobio od svojih stranačkih kolega, istakavši da se od danas ispisuju nove stranica u političkoj historiji ove partije”.

Abdidžiku je rođen 22. aprila 1983. godine. Osnovne studije završio je na Univerzitetu u Prištini, a 2006. godine magistrirao je u oblasti fiskalne politike na Univerzitetu Stafordšir u Velikoj Britaniji.

Ekonomiju je doktorirao 2013. godine u Engleskoj, nakon četvorogodišnjeg istraživanja u oblasti utaje poreza preduzeća zemlja u tranziciji.

Abdidžiku je izvršni direktor Instituta “Rinvest”, gde je prvi put angažovan 2005. godine i od tada je radio u nekoliko istraživačkih i razvojnih projekata na Kosovu i u inostranstvu. Tokom karijere redovno je pisao i nedjeljne kolumne u dnevnim novinama Koha Ditore.

Demokratski savez Kosova je osnovan 1989. godine i od tada je imao tri predsjednika: Ibrahima Rugovu, Fatmira Sejdiua i Isu Mustafu.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply