Connect with us

Kosovo

Kusari-Ljilja: Građani na sjeveru plaćaće struju poštujući zakone Kosova

Objavljeno

-

Šefica Poslaničke grupe pokreta Samoopredeljenje Mimoza Kusari-Ljilja izjavila je da će sada građani koji žive u opštinama na severu Kosova plaćati utrošenu struju, poštujući zakone Kosova i potpisani sporazum, prenosi Gazeta ekspres.

Ona je rekla da vjeruje i da postoje i drugi mehanizmi za sprovođenje sporazuma, kao i da je tokom sedam godina došlo do značajnog gubitka u energetskom sistemu.

“Rokovi i obaveze svake strane su precizni i jasno precizirani i želim da vjerujem da ćemo posle mjesec dana, a zatim posle 45 dana, kako je predviđeno sporazumom, imati rezultate njegove implementacije. Četiri opštine na sjeveru su dio Republike Kosovo, nema drugog rešenja, pa čak i ako Srbi koji tamo žive moraju da žive u funkcionalnoj državi, oni moraju odmah da postanu deo sprovođenja ovog sporazuma”, rekla je Kusari-Ljija.

Izjave srpskih zvaničnika da isti sporazum otvara put formiranja Zajednice srpskih opština Kusari-Ljilja vidi kao manipulaciju.

“Ne treba da nasedamo na stalne manipulacije Srbije, uključujući i raniju izjavu Vučića, a sada i Petkovića, jer je ovaj sporazum, odnosno njegova primena, povratak u normalu na sjeveru posle 23 godine neplaćanja”, rekla je Kusari-Ljilja.

(Gazeta express, Kosovo online)